Witchboard
Witchboard (Film, 1986)
Witchboard

När jag var ung hette det "anden i glaset", men under den senare halvan av 80-talet fick jag lära mig av David Coverdales flickvän Tawny Kitaen att det egentligen hette Ouija Board. Av någon anledning som för mig fortfarande är okänd, så hette filmen i fråga Witchboard (1986).

Witchboard

Filmen inleds med ett klassiskt filosofiskt problem (som egentligen inte är något problem för skolade filosofer): En kristen och en ateist diskuterar Universums uppkomst tillsammans med Linda Brewster (Kitaen). Strax bredvid sitter Todd, Lindas pojkvän (Jim Morar).

- Om du inte tror på Gud, hur förklarar du Universums uppkomst?

- Hur förklarar du Guds uppkomst?

- Gud har alltid funnits.

- Precis som Universum.

- Skitsnack!

- Varför är det svårare att acceptera än en evig Gud?

Och där tar filmen sin början. I bakgrunden sitter Todd, måttligt imponerad över at ha använts som exempel på bevis på frånvaron av intelligens i Universum.

Witchboard

Det dröjer inte länge förrän man plockar fram ett Ouija Board, med märkliga konsekvenser. Linda blir mer och mer konsumerad av andevärlden, och Todd blir mer och mer övertygad att något inte står rätt till.

Se trailern här! Mycket nöje!

Filmen fick två uppföljare. Dessa är inte fullt lika bra, men gillar man första filmen, är de klart sevärda. Man får dock klara sig utan Tawny Kitaen.

Witchboard

I del två (1993) får vi följa Paige (Ami Dolenz) efter att hon hittat en ouija board i sin lägenhet, som förmodas tillhöra dess förra ägare.

Witchboard

Trailer:

I tredje och sista filmen (1995) får vi följa Julie (Elizabeth Lambert) i hennes med en demonisk kraft om sin pojkväns själ. Se även den trailern, om du vågar:

Filmen recenseras i filmmagasinet Flimmer Duo.

Etiketter: Skräckfilm