Vargarnas natt
Vargarnas natt (Film, 1984)
Vargarnas natt

Vargarnas natt (The Company of Wolves) är en ytterst unik film i kategorierna fantasy och skräck. Hela filmen utspelar sig i en ung flickas (Rosaleen) mardröm. I drömmen pratar hon med sin mormor, som spelas av ingen mindre än Angela Lansbury, känd från Mord och inga visor.

Vargarnas natt

Filmen består sedan av ganska fristående berättelser som mormor berättar Rosaleen, eller som Rosaleen själv upplever. Redan från start får vi höra om en flicka som gifter sig med en kringresande som skulle visa sig vara en varulv, vilket är filmens och berättelsernas tema.

Vargarnas natt

Utan att berätta hur det slutar, så för filmen till slut tankarna till rödluvan och vargen.

Vargarnas natt

Filmens svaga sida är de specialeffekter som ska verka skräckinjagande. De är så pass bra att de ibland uppnår sitt mål som riktigt frånstötande, trots att de aldrig någonsin lurar ett skeptiskt öga.

Vargarnas natt

Rosaleen möter sitt och sin mormors öde.

Filmens starka sidor är dels Lansburys och Sarah Pattersons (Rosaleen) skådespelarinsatser samt de fantastiska kulisserna som man inte kan se sig mätt på. Trots att de inte är enorma, så är de oslagbart atmosfäriska och välgjorda.

Vargarnas natt

Sista berättelsen handlar om en vargflicka som stryker omkring, nästan som att regissören vill skryta över de fantastiska kulisserna som skapades för filmen.

Här är trailern:

Etiketter: Fantasy, Skräckfilm