Supertönten
Supertönten (Film, 1985)
Supertönten

Filmen som på 80-talet hette Supertönten marknadsförs idag som Tre nördar i Palm Springs, vilket är en titel som säger mer, men inte mer om filmens handling. Filmen följer ett standardkoncept, utan att vara det minsta trovärdig. Första gången jag såg den här filmen var när jag gick i sjätte klass på "roliga timmen". Jag vet inte om "roliga timmen" lever kvar i skolvärlden idag, eller om den förekommer i någon annan form, men då gick det till så att en elev eller en grupp av elever frivilligt fick arrangera en lektion. Om det inte blev regelrätta studier, så var det ok. Efter en lyckad övertalningskampanj fick en av flickorna i klassen visa denna som film, som hon hade hyrt på kassett i Brickebacken, för klassen.

Supertönten

Filmen inleds i svartvitt, men turkosa och rosa texter avslöjar att det är avsiktligt.

Två killar slår vad med två rivaliserande killar om vem som först får en vacker tjej i säng. Det ena lägret påvisar en subtil känsla av rätt och fel, t.ex. genom att låta sig mutas av en tredje killes far att visa honom livet utanför studierna, vilket de faktiskt gör. Wendells far ( Max Wright från tv-serien Alf) vill gärna att sin son (Stephen Geoffreys, känd från bl.a. Skräcknatten) ska träffa en flicka. Även Amanda Bearse, känd från samma film, medverkar som bortskämd dotter.

Supertönten

Utan att berätta hur det slutar, så måste jag säga att filmen är ganska välgjord. Men när jag ser filmen idag, tycker jag att det mesta är väldigt genant. Men några ting är värda att notera. Få filmer innehåller så mycket kvinnlig fägring och få collegefilmer har Tim Robbins i en av huvudrollerna.

Supertönten

Här är trailern:

Etiketter: Collegefilm, Tim Robbins, Stephen Geoffreys

Prince: Tokyo '90Nedis HDTV-antenn för inomhusbruk | 0-25 km | Förstärkning 30 dB | FM/VHF/UHF | VitWhiting Margaret: There Goes That Song Again