Retrospect - om retrospel
Retrospect - om retrospel (Övrigt, N/A)
Retrospect - om retrospel

Retrospect (retrospect.se) är en blogg för dig som gillar datorspel och videospel, och som kanske upptäckte detta fenomen för ungefär 45 år sedan. För dig som vill följa med vad som händer, finns ett RSS-flöde här. De senaste inläggen:

Color me amazed
2023-08-21
Ungefär i samma period som några av oss rände runt med Game & Watch i våra fickor drabbades jag av nästa magiska upplevelse – spel i färg.En god vän, vars föräldrar nu med facit i hand låg ett par ste... Läs inlägget.

It’s not just a Game - It’s a digital clock
2023-07-14
Strax efter min något religiösa upplevelse med Vectrex flyttade det första elektroniska spelet hem till vår adress. Det var en handhållen enhet från Epoch Co. – ett japanskt företag grundat 1958. Minn... Läs inlägget.

Vectrex
2023-07-07
I en tämligen kortlivad period mellan 1982 och 1984 såldes Vectrex. Först i USA till priset av 199 dollar för att några månader senare släppas i både Europa och Japan. Vad prislappen var här i Sverige... Läs inlägget.

Du slutar inte spela för att du blir gammal, du blir gammal för att du slutar spela.
2023-07-05
Det finns antagligen tusen skäl till att den här bloggen inte ska finnas. Några exempel är att jag inte har koll på branschen, inte är så väldigt insatt i detaljerna kring olika spel och kan inte hell... Läs inlägget.

Etiketter: Datorspel