Retrospect - om retrospel
Retrospect - om retrospel (Övrigt, N/A)
Retrospect - om retrospel

Retrospect (retrospect.se) är en blogg för dig som gillar datorspel och videospel, och som kanske upptäckte detta fenomen för ungefär 45 år sedan. För dig som vill följa med vad som händer, finns ett RSS-flöde här. De senaste inläggen:

PRESS PLAY ON TAPE
2024-03-18
Som från ett andetag till ett annat svepte vågen in över oss. Det ena hade gett det andra och diskussionerna i vår gruppering skiftade i en ny riktning. Vissa av oss hade på ett eller annat sätt redan... Läs inlägget.

Sega Master System
2024-01-08
1987 uppgraderades jag till högstadieelev och hamnade på en ny, centralt belägen skola. I stället för att tillhöra den äldsta och i den årskullen enda klassen på mellanstadiet blandades jag nu in med... Läs inlägget.

NES
2023-11-29
I andra riktningen från den tidigare omnämnda kolstybbsplanen fanns en av stadens då ganska få Radio- och TV-affärer. Avsides och långt från citykärnan där Domus, Gul & Blå och en av de första pizzeri... Läs inlägget.

Intellivision - Brilliant graphics, lifelike figures and realistic gameplay
2023-11-12
1979 släppte Mattel tillsammans med ett ganska aggressivt budskap, Intellivision. I annonserna beskrevs den som synnerligen överlägsen den främsta konkurrenten Atari och deras 2600. Utöver löften om t... Läs inlägget.

Color me amazed
2023-08-21
Ungefär i samma period som några av oss rände runt med Game & Watch i våra fickor drabbades jag av nästa magiska upplevelse – spel i färg.En god vän, vars föräldrar nu med facit i hand låg ett par ste... Läs inlägget.

It’s not just a Game - It’s a digital clock
2023-07-14
Strax efter min något religiösa upplevelse med Vectrex flyttade det första elektroniska spelet hem till vår adress. Det var en handhållen enhet från Epoch Co. – ett japanskt företag grundat 1958. Minn... Läs inlägget.

Vectrex
2023-07-07
I en tämligen kortlivad period mellan 1982 och 1984 såldes Vectrex. Först i USA till priset av 199 dollar för att några månader senare släppas i både Europa och Japan. Vad prislappen var här i Sverige... Läs inlägget.

Du slutar inte spela för att du blir gammal, du blir gammal för att du slutar spela.
2023-07-05
Det finns antagligen tusen skäl till att den här bloggen inte ska finnas. Några exempel är att jag inte har koll på branschen, inte är så väldigt insatt i detaljerna kring olika spel och kan inte hell... Läs inlägget.

Etiketter: Datorspel