Little shop of horrors
Little shop of horrors (Film, 1986)
Little shop of horrors

Baserad på Roger Cormans klassiska skräckkomedi från 1960 är Little shop of horrors av Frank Oz så nära felfri man kan komma. Hela filmen är inspelad i en studio med charmerande kulisser där varenda detalj är felfri. Allt man ser och allt man hör är perfekt! Men ska du se filmen, försök att få tag på bio-versionen, utan det utdragna och dystopiska slutet.

Little shop of horrors

Här ser vi filmens ena huvudperson, Seymour (Rick Moranis) diskutera med butiksägaren (Vincent Gardenia) och den andra huvudpersonen (Audrey).

Slutpoängen i filmen utmålas lika snabbt som tydligt: Det är inte alltid så lätt att välja mellan att behöva följa sin moral och att följa sina önskningar, då dessa inte nödvändigtvis sammanfaller. Det är denna premiss som håller tittaren på spänn genom filmen, med sina extraordinära komponenter.

Little shop of horrors

När Seymour vet vad karriären kostar, måste han fatta sitt beslut.

Soudtracket är också riktigt bra, med musik som är betydligt bättre producerade än vad vi sett i nya musikaler, som t.ex. Cats. Bra låtar, bra sound och bra sångare, inte minst Levi Stubbs (från The Four Tops) som gör rösten till plantan (Audrey II). Här är trailern:

Etiketter: Musikal, Komedi, Frank Oz, Rick Moranis, Steve Martin, James Belushi, John Candy, Bill Murray