Hjärtlösa typer
Hjärtlösa typer (Film, 1986)
Hjärtlösa typer

Detta är en varm rekommendation! Ken (Judge Reinhold) och Sandy (Helen Slater) kidnappar Sams (Danny DeVito) fru Barbara (Bette Midler) mot en lösensumma. Detta är en fantastiskt rolig fars, från första till sista minuten, med många oväntade förväxlingar.

Hjärtlösa typer

Sam får ett samtal som vänder upp-och-ner på tillvaron. Hans fru, som han minuter innan hade uttryckt förakt för, är kidnappad. Lösensumma krävs.

Hjärtlösa typer

Ganska snart får vi som tittare en känsla av att kidnapparna kanske inte är de hjärtlösa typer som de utger sig för att vara.

Hjärtlösa typer

Kidnappningsoffret Barbara var inte i närheten av så lätthanterad som man hade förväntat sig. Och Sam var förresten inte så samarbetsvillig som man hade förväntat sig.

Hjärtlösa typer

Ken arbetar förresten som stereoförsäljare, vilket ger tittaren en god inblick i hans karaktär. Filmen innehåller dessutom ytterligare ett par här icke nämnda komponenter. Ett måste!

I eftertexterna listas följande soundtrack (som är lite av ett konstverk I sig själv): Ruthless People Theme Song, Modern Woman, Waiting To See You, Give Me The Reason, Dance Champion, Stand On It, Wherever I Lay My Hat, No Say In It och Don't You Want My Love.

Här är trailern:

Etiketter: Komedi, Danny DeVito, Bette Midler, Judge Reinhold, Helen Slater