Gentlemän med datorer
Gentlemän med datorer (Övrigt, N/A)
Gentlemän med datorer

Old Pics Archive har en bildserie på 21 bilder som heter Gentlemen at Vintage Computers. På 00-talet var datorer var mans ägo, och under 10-talet var även innehav av smarta telefoner, alltså små datorer i fickformat med ringfunktion, typ Iphone, mer regel än undantag. På 80-talet återfanns datorer hos två olika kundsegment.

Den ene är den hopplöse entusiasten som gärna betalade tiotusentals kronor för möjligheten att behandla några ynka kilobytes med data, hitta och exploatera varje liten funktion, och sedan exploatera sin hårdvara till det yttersta - nörden.

Den andre avhandlas i den här bildserien. Den moderne företagsamme direktören, affärsledaren eller chefen. Gärna beundrad av någon sekreterare.

Gentlemän med datorer

På den tiden läste en riktig gentleman igenom manualen, från pärm till pärm, och konsulterade densamma vid eventuella tveksamheter.

Gentlemän med datorer

Datortillverkarnas främsta argument handlade betydligt mer om kalkylblad och stapeldiagram än om sociala medier och filmklipp.

Gentlemän med datorer

Om du vill titta på alla bilder i den här serien, besök http://www.oldpicsarchive.com/gentlemen-at-vintage-computers-21-photos/. Sidan http://www.oldpicsarchive.com/ har ett stort utbud av bra bildserier.

Etiketter: Persondator, Old Pics Archive