Skräcknatten
Skräcknatten (Film, 1985)
Skräcknatten

Skräcknatten från 1985 är kanske mer känd i Sverige som Fright Night eftersom den blev en succé både som hyrfilm och som Amiga-spel. Spelet innehöll den fantastiska frasen "Welcome to Fright Night", som aldrig riktigt fick någon svensk motsvarighet. Frasen yttras av vampyrjägaren Peter Vincent varje gång han introducerar en film.

Skräcknatten

Charley Brewsters idolförhållande till Vincent hade hunnit svalna, men när hans granne ser ut att vara just vampyr, väcks intresset på nytt, till hans flickvän Amys stora förtret.

Skräcknatten

Mobboffret "Evil" är egentligen en god vän till Brewster, men han är alldeles för ärrad av de gånger han blivit avfärdad och har därmed inget intresse att göra Brewsters introduktion till rollen som utbörding speciellt smärtfri.

Skräcknatten

Brewster får bevis efter bevis på att hans nyinflyttade granne verkligen är en vampyr, men han lyckas inte få gehör för sina teorier.

Skräcknatten

Och när han väl lyckas, har redan vampyren börjat bearbeta hans omgivning.

Skräcknatten

Och i och med att han lyckats bita Amy så bidrar det till problematiken när ondskan ska bekämpas.

Skräcknatten

Skräcknatten vänder sig mycket träffsäkert till den som har en ironisk syn på 80-talsskräck, kanske efter allt för många kvällar släpandes på en MovieBox, och inom den målgruppen kan jag varmt rekommendera filmen. Här är ett klipp ur filmen:

Etiketter: Stephen Geoffreys, Amiga, Skräckfilm, Fright Night, Chris Sarandon, William Ragsdale, Amanda Bearse, Roddy McDowall, Jonathan Stark, Dorothy Fielding, Art Evans